Coaching ruiter & paard

Optimale balans ruiter en paard

Wil je alles uit jezelf en je paard halen? Optimale balans, eenheid, plezier en daardoor optimale prestaties behalen? Ervaar je spanning voor een wedstrijd of angst voor het rijden? Informeer dan naar de mogelijkheden van een totaal begeleiding van jezelf en je paard. Het maakt mij niet uit of je B-ruiter, bosruiter of grand prix ruiter bent.

Een gespannen zit

Ik ben mij meer gaan richten op de begeleiding van de ruiter, omdat ik merkte dat veel lichamelijke problemen bij paarden vaak door de ruiter worden veroorzaakt. Onbedoeld zitten we soms uit balans, zetten een heupgewricht vast, spannen onze buikspieren teveel aan en verkrampen hierdoor in onze houding.

Ook als de ruiter zelf pijn- of stijfheidsklachten heeft, vast zit in de rug, nek of schouder, heeft het paard daar last van en moet compenseren. Compenseren betekent verkrampen om toch maar op de been te blijven onder de ruiter, ondanks verlies van balans.

Ik merkte dat als ik de ruiter ging behandelen en deze ook liet oefenen op de flexchair, het paard zeer snel opknapte en vrijwel direct beter ging lopen. Ruiters zijn nadien veel beter in staat om hun paard zelf vrij te houden van problemen.

In een begeleidingstraject maak je kennis met de  Veldon Flexchair om te werken aan je zit. Waar nodig werken we met stressrelease / EMDR en met visualisatie. Hierdoor leer je snel en blijvend om blokkerende emoties en gedachten om te zetten in positief versterkende beelden.

De behandeling

We starten met twee behandelingen van je paard met twee tot drie weken tussenruimte. In de tussentijd kom je als ruiter naar de praktijk voor een behandeling van jezelf, gecombineerd met de Flexchair.

Over het algemeen geven twee behandelingen van je paard en drie à vijf voor jezelf al een enorme verbetering. Afhankelijk van de problemen werken we aan lichamelijke balans en ontspanning, maar ook op mentaal/emotioneel vlak valt vaak enorm veel winst te behalen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou en jouw paard? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie!